Mentalbeskrivning

BPH - Beteende- och Personlighetsbeskrivning Hund

BPH är precis vad det heter dvs. en beskrivning av din hunds beteende och personlighet. Genom att genomföra ett BPH tillsammans med sin hund får man en bild av hur hunden fungerar. Det har man nytta av både i vardagen och när man tränar. BPH är framför allt för icke brukshundar - brukshundar gör istället MH (Mentalbeskrivning Hund)Sommaren 2015 var valparna ett år och då var det dags att göra BPH med dem. Jag ordnade så att alla valparna hade möjlighet att delta och två av valpköparna anmälde sig. Vi hade en väldigt trevlig förmiddag i Örkelljunga tillsammans med riktigt bra beskrivare m.fl. Båda valpköparna var väldigt glada för att jag ordnat så att vi kunde göra BPH tillsammans och mycket nöjda med att de valde att göra BPH. De tyckte båda att det var mycket intressant och givande. Beskrivaren var mycket noga med att tydligt förklara den bedömning som hon gjort av varje hund.

Uppdykande figur

Jag har gjort BPH med Leia, Iris och Heidi. Heidi har även gjort MH eftersom det var det som var aktuellt när hon var ett år gamma. När jag ändå gjorde BPH med kullen passade jag på att göra det med Heidi också.

Vi köpte Heidi av Ylva på Kennel Yvenus. För Ylva är den mentala biten viktig och hon bad mig att göra MH med Heidi. Eftersom jag tyckte att det var både intressant och lärorikt att göra MH så var det naturligt för mig att göra BPH med mina hundar. Jag ser gärna att mina valpköpare gör BPH, även om det inte är något krav, och jag kommer att ordna så att det finns möjlighet att göra det samtidigt om intresse finns.

Alla resultat från BPH respektive MH finns på SKK:s Avelsdata.

                                                       Heidis MH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar