torsdag 16 februari 2017

Levererade valpar och kennelnamn

Valpleverans
Alla valpar är nu levererade. Den siste som lämnades oss, Regulus, åkte den 18 januari, dvs. för snart en månad sedan. Han bodde hos oss, som en i familjen, i nästan tre veckor så han fick en speciell plats i våra hjärtan.

Det är skönt att veta att alla valparna kom till bra hem. Än så länge fungerar allt bra och det är flera av dem som börjat på valpkurs redan och det gläder mig.

Några av valpköparna har planer på att ställa ut och det ska bli kul att följa dem och se vad de får för omdömen på sina hundar. Ett par kommer att ställa ut under våren så det kommer att komma rapporter här.

Utställning
Jag kommer att ställa ut Leia under våren och hoppas på att få något cert. Vi får nog träna lite innan dock så vi börjar med den inofficiella utställningen som Sydsvenska Terrierklubben ordnar i Höganäs den 5 mars. Det blir en bra generalrepetition inför Malmö utställningen. Dagen innan åker vi till Danmark för att titta på Mollys första utställning.
Vi funderar på att ställa ut Iris i Danmark men har inte riktigt bestämt oss än.

Kennelnamn
Mitt kennelnamn har blivit godkänt av FCI och nu står det i Hundsport för att ev. protester ska kunna lämnas in. I början av mars får jag troligtvis det godkänt, om det inte kommer några rapporter. Och då kommer jag att avslöja namnet. Ni som är nyfikna kan ju gå in och läsa hundsport.

Nya utmaningar
Snart börjar lydnadsträningen igen och nu ska Leia få göra sällskap med Heidi där. Nu är det nya moment och nya klasser i lydnaden men det ska bli spännande. Dessutom har jag anmält Leia till en spårkurs i vår. Vi får väl se om hon är lika bra på att använda sin näsa på utlagda spår som hon är på att hitta kaniner mm.

Eftersom det eventuellt blir ett inofficiellt rallylydnads mästerskap på Kerryspecialen i sommar funderar jag på om inte Heidi och jag ska träna lite rallylydnad också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar