måndag 25 september 2017

Leia, Blue Line Family Cornetto, Svensk Utställnings Champion

Lördagen den 23 september blev Leia Svensk Utställnings Champion på Svenska Terrierklubbens utställning i Bjuv!


Den 23 september åkte jag till Bjuv för att ställa ut Leia på Svenska Terrierklubbens utställning. Lena Steffner, Pixies ägare, var snäll och följde med som stöd och hjälpreda. Tyvärr var vädrets makter inte med oss utan det började regna strax efter det att vi kom till Bjuv. 


Det är inte alltid glamoröst att ställa ut.


Det regnade så mycket att ringen fick flyttas eftersom det efter ett tag blev alldeles för blött. Detta hände innan det var dags för Kerryn i ringen  men när det väl var dags för oss så var ringen rejält lerig igen. Inne i ringen insåg jag att om jag inte skulle halka omkull fick jag nöja mig med att gå i ett behärskat tempo. Detta störde dock inte Leia. Hon skötte sig utmärkt, varken det blöta underlaget, regnet eller mattes försiktiga gångstil berörde henne.

Detta resulterade i att Leia blev BIR med bra kritik. Genom detta fick hon sitt tredje cert och blev Svensk Utställnings Champion.

Glad matte med handen full med rosetter

Tack Lena för hjälpen, den var ovärderlig med tanke på vädret!

Jag hade anmält Leia till utställningen i Eslöv på söndagen med bestämde mig när jag kom hem från Bjuv att inte åka. Då hade jag fått rapporter om fastkörda bilar, leriga ringar och allmän kaos. Jag tyckte att Leia hade skött sig så bra i Bjuv att hon inte behövde uthärda en blöt och kall dag till.

Utställningsklädsel anpassad efter vädret

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar