torsdag 12 april 2018

Ögon!

Idag öppnade valparna ögonen. Det började med att ett par hade ett öga öppet och nu i kväll har alla öppnat ögonen. Det märks för nu kan vi inte längre gå in i valprummet och tända ljuset utan att det händer något. Senaste kvällsrundan in där resulterade i att alla valparna började vimla runt i valplådan och låta.Valparna har även fått prova på golvet i valprummet. Jag har haft för vana att sätta Leia på en filt i valprummet och lägga valparna hos henne när jag har städat i valplådan och de har lugnt legat kvar hos henne. Men de senaste kvällarna har de, när de ätit färdigt, inspekterat området närmast Leia. De blir modigare och modigare för varje gång och går längre och längre ifrån Leia. Efter en liten stund utanför valplådan somnar de där de är och då lyfter vi in dem igen.

I tisdags fick de prova på riktig mat, i form av nötfärs, för första gången. Det tog ett litet tag innan de insåg att det var gott men sedan slukade de de små portioner som serverades. Varje valp fick sin portion. Nu har de fått färs varje dag så till helgen kanske vi börjar blanda med lite uppblött valpfoder, allt för att avlasta Leia lite och se till att de får i sig det de behöver. Det verkar inte gå någon större nöd på dem, de äter allihop bra och alla är med och vimlar, både i valplådan och på golvet.

Till helgen är det dags för kloklippning och avmaskning. Det går rätt enkelt när de är så här små.

Ni som vill se mer valpbilder gå in på augustivalpar_blue_line_family på Instagram. Där lägger jag upp både bilder och filmer flera gånger i veckan.s

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar