söndag 13 juli 2014

Vi förbereder oss

Nu börjar det närma sig. I våra ögon råder det inte längre några tveksamheter om huruvida Heidi är dräktig eller inte. Hon har ökat 2 kg i vikt och hennes "midjemått" var idag 60 cm, dvs. hon börjar bli en liten tjockis. Dessutom är hon nu riktigt loj, det beror säkert både på värmen och att hon är dräktig. Vi låter till stor del henne själv bestämma hur mycket hon ska röra sig och långpromenaderna har den senaste veckan varit förlagda på kvällen. Än så länge har hon fått "långisar" men nu får hon nog ta en paus. Iris tycker att Heidi är riktigt tråkig nu och hon försöker få igång henne men hon har ingen framgång. Heidi blir alltmer lik tjuren Ferdinand.... "jag sitter hellre här..."

I veckan ska vi börja förbereda valparnas ankomst. Vi ska hämta hem valplådan som vi får låna av en kollega som föder upp Lagotto. Och vi ska shoppa i stor stil. Vi behöver nya fällar så att vi kan byta i valplådan för att valparna alltid ska ligga torrt och varmt. Dessutom ska vi köpa valpfoder till Heidi som hon ska få de sista två till tre veckorna och sedan behöver vi sterila handskar, handdesinfektionsmedel, kalk, ingredienser till mjölkersättning, make-up svampar m.m. och vi ska sortera ut linneskåpet så att vi har gott om handdukar och lakan när det är dags.Heidi BIM i Bjuv 2012. 
PS. I lördags blev Heidis halvsyster och Iris syster, Yvenus Puma, svensk utställningschampion och BIM vid utställningen i Tvååker och vi har grattat Puma allihop.


2 kommentarer:

  1. Puma hälsar och tackar för gratulationerna. Nu är det dags för Iris att bli champion, vi hejar på. Klart att Heidi är dräktig :-). Hon parades ju på rätt dagar. Fina Heidi, vad roligt det ska bli att följa detta.

    /Ylva

    SvaraRadera
  2. Iris kommer att jobba på championutmaningen. Hon har redan beordrat ut matte för att köpa inpacking m.m. men hon får vänta till september med att visa upp sig. Just nu har storasyster företräde :-). Fast i september har kanske Iris och mitt gemensamma arbete gett resultat.

    SvaraRadera