måndag 7 juli 2014

Kerry Specialen: Rollick's Blame It On The Boogie - Bästa svenskfödda Kerry Blue Terrier

Denna helgen var det Kerry Special i Olofström. Att ställa ut sin hund kräver en del förberedelser, de ska vara badade, utredda och klippta. Därför gick slutet av veckan åt till detta vilket är förklaringen till att jag inte uppdaterat senaste veckan.

Förberedelserna börjar med att båda hundarna badas.

Iris i badet
 Därefter ska de redas ut och klippas. Även om Heidi inte skulle ställas ut skulle hon följa med och då skulle hon vara ren och friserad, må vara kortklippt.


Heidi på klippbordet. Visst kan man ana en liten rundning?


Oklippt IrisIris färdig för utställning


På lördagen packade vi in det som behövdes för utställningen; klippbord, saxar och borstar och vårt lånade utställningstält och det som behövdes för trivseln; campingstolar, matsäck och kaffe. Klockan sju började vi rulla mot Olofström.

Strax innan Olofström stannade vi och fikade bland bland mygg och blåbär.
Alla ville ha fika

Det var mycket att kolla in i skogen

När vi kom fram till Halens camping var arbetet med utställningen nästan färdigt. Ringen var klar och många av utställarna hade fått upp sina tält i skydd mot värme och regn.

Tikarna skulle inte ställas ut förrän på eftermiddagen så på förmiddagen kunde vi ta det lugnt. När förmiddagens klasser var klara var det en Kerry Blue som gjorde en uppvisningsrunda i rallylydnad tillsammans med sin ägare. Det är alltid roligt att se hundar som jobbar och som tycker att det är kul att jobba.

Efter lunch var det Iris tur. Hon fick okej kritik men hennes placering blev blygsam. För den kommande kullens pappa, Rollick's Blame It On The Boogie, gick det desto bättre. Han blev ännu en gång bästa svenskfödda Kerry Blue Terrier.Innan kvällens middag höll Ammie Hultin, som är mentalansvarig i SKBTK, ett intressant föredrag om BPH och MH och poängterade vikten av att mentalbeskriva sin hund.

Efter en trevlig middag begav vi oss hemåt efter en lång dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar