söndag 29 juni 2014

Halvtid

Nu är det 4,5 vecka sedan vi var i Nyköping, m a o har Heidi nu gått halv tiden. Vi vet fortfarande inte om hon är dräktig eftersom vi valt att inte göra ultraljud. Men det finns vissa tecken. Hennes spenar har svullnat och hon har nu en luktfri flytning som hon inte hade innan parning.

Eftersom halva tiden är gången är det nu dags att öka hennes fodergiva något. Just nu ökar vi framför allt genom att ge henne topping på maten så att hon äter det vi serverar. Hennes matvägran börjar nu att vända och hon har ätit full portion de senaste dagarna.

I torsdags var det sista träningstillfället på Brukshundsklubben. Eftersom hon förhoppningsvis är dräktig tog vi det lugnt. Hon tyckte som vanligt att det var kul och inkallningen var den bästa på länge. Plötsligt hade hon släppt olaten att skälla och hoppa upp precis innan hon sätter sig. En olat hon utvecklade under våren. Det är lite tråkigt att vi inte har hunnit med någon tävling i år men hösten är lång och då kan vi koncentrera oss på träning och tävling. Höstträningen går igång i augusti men då får Heidis syster, Iris, vara stand-in för Heidi tills valparna har lämnat oss.

Platsliggning med full koncentration.


1 kommentar:

  1. "Plötsligt hade hon släppt olaten..." just det, något är annorlunda nu :-)
    /Ylva

    SvaraRadera