onsdag 5 oktober 2016

Fyra veckor kvar

Nu har mer än halva tiden gått och det är bara fyra veckor kvar tills valparna ska komma.

 Leia har nu börjat äta igen efter en liten dipp i matintresset. Just dippen i matintresset var en av de saker som gjorde att jag vågade lägga ut på SKBTK:s sida att vi väntar valpar. Det och att hennes spenar blivit rosa, för det var säkra tecken på att Heidi var dräktig. Leia har dessutom haft en liten flytning så nu är vi så säkra vi kan vara utan att göra ultraljud på henne. Det är svårt att avgöra om hon blivit mer kelen eftersom hon alltid varit en hund som uppskattat att få uppmärksamhet, gärna när hon ligger i knäet på oss, men vi är överens om att hon nu verkligen har satt detta i system.

Än så länge får hon normala portioner och jag har avhållit mig från att toppa hennes mat. Jag vill ju att hon ska vara i bra form när det är dags att valpa. Men snart är det dags att öka hennes ranson lite så att valparna och hon får vad de behöver.

Rent allmänt har vi även tagit det lite lugnar med henne. Hon har inte varit och tränat sedan vi parade henne och vi valde att inte ställa ut henne i Bjuv och Eslöv eftersom det är onödigt att utsätta henne för för mycket påfrestninger. Med tanke på hur varmt det var den helgen så var det ett klokt beslut. Och på det sätt kunde hennes syster, Pixie, ta sina cert utan konkurrens av Leia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar