tisdag 8 november 2016

10 dagar

Nu är valparna 10 dagar och det börjar hända saker. De har bl.a. börjat klättra på klämskyddet - de har fått för sig att det är kortaste vägen till maten. Men det är bara att konstatera att de som inte klättrar vinner kapplöpningen till maten varje gång. Mellan måltiderna så är det mest sömn som gäller. 

Jag väger dem på hushållsvågen och det har gått bra fram till i kväll men nu var det nog sista gången. Åtminstone i den skålen som jag använder. Det var mer än en som lyckades klättra ur skålen under tiden som jag försökte läsa av vikten. Det är inte så lätt för en digital våg att ge ett värde när vikten rör sig hela tiden. 
Alla valparna växer bra och de har en jämn viktkurva uppåt. Några är kanske lite mer om sig och kring sig när det gäller mat men det är ingen som är liten och klen. 

Leia sköter sig fortfarande utmärkt. Hon följer gärna med på längre promenader men när hon kommer in och har fått mat så vill hon upp till valparna med det samma. Heidi och Iris är väldigt nyfikna på vad det är som rör sig i rummet som för tillfället är avspärrat för dem. De får dock vänta någon vecka till på att få sin nyfikenhet stillad. 
Nu har vi i familjen lite bry med att bestämma namn på dem. Vi har haft några alternativ men de har blivit förkastade. Är det någon som har något bra idé på tema och gärna på namn inom temat så tar jag gärna emot detta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar