lördag 19 november 2016

Riktig mat

Idag har valparna fått smaka på riktig mat. Till lunch fick de uppblött valpfoder med lite A-fil men ingen av dem tyckte att det var någon smaksensation. Ett par tuggade motvilligt i sig en liten foderkula men de flesta spottade ut den, nästan innan de ens fått in den i munnen.

I väntan på mat

I kväll fick de därför smaka lite nötfärs med äggula och det föll dem på läppen. Alla valpar tuggade i sig sin lilla kula med god aptit och några kunde tänka sig lite mer.
Trots att det rör sig om väldigt lite färs till varje valp som dessutom tuggar i sig med god aptit så kändes det till slut som om jag hade färs överallt.
Valparna har dessutom fått halsband på sig idag. Hittills har det gått att skilja dem genom den teckning de har men det har blivit svårare och svårare för varje dag så nu var det dags. Ingen av dem protesterade när jag satt på halsbandet och ingen verkade bry sig om det när det väl var på plats.
Hanarna har blått respektive svart halsband och en hanvalp saknar halsband. Tikarna har rött, gult, grönt och lila.
Nu har valparna börjat upptäcka varandra mer och mer, inte bara som värmekälla. De har börjat brottas lite försiktigt men det är inte så lätt när man inte kan hålla balansen. De går nu mer och mer stabilt och de är snabba på att inspektera rummet när de kommer utanför valplådan. Idag var det en av valparna som rymde från valplådan när den väntade på mat så nu har vi höjt kanten lite till. Vi vill ju inte att den kommer utanför när vi inte är där och kan hjälpa den in igen.1 kommentar:

  1. Så klart är det godare med råbiff än hundmat! ;)
    /Ylva

    SvaraRadera