måndag 5 december 2016

Fem veckor

Nu går utvecklingen fort för valparna. De rör sig obehindrat och är mer och mer pigga på att utforska nya områden. Dock var de inte så förtjusta i att vara ute när de fick prova på det i lördags mitt på dagen. Dels var det väldigt stort och dels var det lite kallt. Då var det mycket skönare inne i värmen i huset. Men de fick prova på det och de får nya smakprov så fort det är torrt ute - och gärna med lite sol för värmens skull.

Idag kom de på att de kunde trycka undan kompostgallret lite och då komma in i vardagsrummet. Efter det hade jag en strid ström med valpar som skulle kolla vad som fanns på andra sidan stängslet. När jag lyfte tillbaka en valp smet det förbi en ny.  Till slut fick jag blockera gallret för att förhindra alla rymningar.

De tycker även om att brottas med varandra och det är olika segrare var gång. De tycker nog att de låter väldigt farliga för de försöker även skrämma oss genom att morra och skälla. Vi kan konstatera att de får öva lite till innan de lyckas.

Igår hade vi besök av Edvin, 3, och Hedda, 5. De och valparna kom bra överens. I början var Edvin lite försiktig men innan han skulle gå ville han gärna leka lite till med valparna. Då hade valparna dock somnat av utmattning och de sov länge. Edvin och Hedda kommer tillbaka om ungefär en vecka, allt för att valparna ska vänja sig vid små människor också.

Nu har vi sagt att det är okej att komma och titta på valparna så det är en strid ström av besökare. Valparna bryr sig dock inte nämnvärt när det kommer nya människor. De är bara intresserade om det innebär nya leksaker eller nya lekkamrater.

Till helgen får vi första besöken av våra valpköpare och det ska bli spännande att höra vad de tycker om valparna. Innan dess ska de vara badade och klippta vilket är en utmaning. Jag har svårt att få till utställningsklippning på valpar som vill vara överallt utom på klippbordet.

Vi fortsätter att klippa klor, avmaska och i stort bara hantera valparna och det fungerar bra. De tycker att det är rätt skönt att komma upp i famnen på oss ibland och bryr sig inte så mycket om vad vi gör med dem då.

Trötta valpar efter barnbesök


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar