fredag 30 december 2016

Valpleveranser

Det har hänt mycket sedan den senaste inlägget.

Valparna har haft dagliga utevistelser om vädret har varit bra. Det tog ett litet tag innan alla förstod storheten i att kunna springa fritt men till slut hade alla fattat galoppen.

Vi hade även besök av ett par valpköpare i början av december och de var nöjda med både valparna och våra vuxna hundar. Det resulterade i att de bestämde sig för att köpa valp av oss, men de hade de nog gjort redan innan besöket.

Valparna har även badat flera gånger och de har blivit klippta ett par gånger. Vi har klippt klorna på dem varje vecka och de är avmaskade varannan vecka.

För någon vecka sedan fick de en kattunnel att leka med och den uppskattade de meddetsamma. Till att börja med mest för att den gick att bita i och dra efter sig men nu på slutet har de även förstått att man kan springa igenom den. När någon av valparna gick in i tunneln var det nästan alltid någon av de andra som kastade sig på tunneln, ungefär där valpen som var i valpen fanns.

Fredagen den 23 december veterinärbesiktigades hanarna. Jag delade upp kullen eftersom några valpköpare inte fick ihop sin resa för att hämta valpen med den tid jag bokat för besiktning. Då fick jag ta några först. Besiktningen gick bra och personalen på Veterinärgruppen i Tygelsjö var väldigt förtjusta i valparna. Ingen av valparna skrek när de chippades vilket veterinären tyckte var fantastiskt.

Alla valparna firade jul hos oss, men i tisdags, den 27, lämnade två av valparna oss. Båda valpköparna längtade efter sina valpar och var så glada för att kunna hämta sin valp. Resan hem gick bra för båda valparna även om de hade lång väg hem.

I onsdags, den 28 december, besiktigades tikarna och även det gick bra. De fortsatte med hanarnas goda uppförande och reagerade knappt när de chippades. Samma dag försvann ytterligare två valpar till sina köpare. Även dessa valpar klarade resan hem bra. De har nu börjat anpassa sig till sitt nya liv.

Idag hämtades den femte valpen så nu börjar det bli tomt. Det är både skönt, mindre att torka, och lite vemodigt. Dessa åtta veckor har gått väldigt fort. På nyårsafton försvinner den näst sista valpen. Den sista valpen kommer då att få flytta in och bli en i familjen vilket betyder att vi får möblera om för ett tag. Men han, Regulus, är så gullig så det gör inte något att han får stanna ett tag. Hans nya familj kan inte hämta honom förrän i mitten av januari så vi får behålla honom i drygt två veckor till. Det innebär att han ska ombesiktigas men det ska nog inte vara några problem.

Det känns bra att ha hittat bra hem till våra valpar. Valpköparna är glada för sina valpar och är inställda på att göra ett bra jobb med dem. Ett par har redan anmält sig till valpkurs vilket jag tycker är bra. Valpkurser lär ägarna att uppfostra sina hundar och de lär valparna att umgås med andra hundar och människor - dvs. det ger båda parter väldigt viktiga kunskaper.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar