torsdag 21 december 2017

Uppfödareutbildning

Under hösten har jag gått SKK:s uppfödarutbildning i Sydskånska Kennelklubbens regi. Jag påbörjade denna utbildning inför min första kull men den var då uppdelad i flera separata kursen och den upphörde innan jag hann gå alla delkurser. SKK har nu lanserat en ny utbildning som är en sammanhållen kurs med flera kurstillfällen och krav på närvaro.

Kursen var mycket bra och jag har lärt mig mycket. Framför allt har det varit nyttigt att lyssna på andra mer erfarna uppfödares erfarenheter. Det var många olika raser representerade vilket var intressant. Samtidigt som det tydligt framgick att olika raser har olika problem så framgick det även klart att vissa frågor är gemensamma oavsett ras.

Genom kursen har jag fått ett utökat nätverk som jag kan vända mig till när jag har frågor och funderingar vilket känns skönt. Vi har även bestämt oss för att ha "valpvernissager" för varandra för att lära oss ännu mer. Valpvernissage innebär att man träffas och tittar på varandras valpkullar för att göra en bedömning av valparna. Detta var något som ledarna för kursen uppmuntrade. Under våren är det planerat åtminstone två valpvernissager om allt går som det sak

Tyvärr uppstod det missförstånd beträffande schemat vilket gjorde att jag missade exteriördelen och därmed inte fick mitt diplom för genomgången kurs. Jag kommer att delta i exteriördelen till våren och därigenom få mitt diplom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar