onsdag 10 januari 2018

Uppföljning

Jag har under året haft kontakt med alla valpköpare som i stort är väldigt nöjda med sina hundar.

Stjärnkullen
Under året har jag träffat sex av sju valpar i Stjärnkullen. De flesta träffade jag i somras och tidigt i höstas när vi träffades på valpträffen. Alla tikarna har varit hemma hos oss och Oberst träffade vi på utställning i somras.

I början av december körde vi till Odense för att gå på julmarknad. Vi passade då på att hälsa på Charlie, Blue Line Family Regulus. Charlie var den valp som lämnade oss sist i senaste kullen och han fick därför en speciell plats i våra hjärtan. Det var därför extra kul att träffa honom. Charlie kände igen oss och vi hade en lång mysstund. Vi hade en fantastisk stund hemma hos Charlie och hans ägare och det var underbart att se hur glada de är för sin hund.

Nu är det bara Agathon vi inte träffat men vi ska försöka få till detta under våren. Om inte det går hoppas vi att han kan delta i kennelträff i september.

I början av året har jag haft kontakt med alla valpköparna för att höra hur det går med deras hundar. Alla är nöjda med sina hundar som fungerar mycket bra i sina respektive familjer. De har nu varit i slyngelåldern ett tag men det har inte vållat några problem.

Fyra av valpköparna planerar att höftledsröntga sina valpar under våren. Den 27 maj anordnare jag en BPH dag för hundarna i kullen och andra Kerry Blue Terriers i Svenska Terrierklubbens regi. Åtminstone fyra av köparna har anmält intresse för att delta då.

Tre av valparna, Dimma, Molly och Oberst, är utställda med bra kritik och jag ser fram emot att följa deras fortsatta resultat i utställningsringen.

Alla valpköparna är aktiva på ett eller annat sätt med sina hundar. Några av dem har provat på Nosework med bra resultat. Flera av dem har gått olika lydnadskurser och även provat rallylydnad.

Fyra av valparna lever tillsammans med andra djur (hund, häst eller katt) vilket fungerar utmärkt.

Glasskullen
Av den första kullen är tre av hundarna höftledsröntgade (A, A och B) och samma hundar har genomfört BPH.

Tre av tikarna är utställda och två av dem, Blue Line Family Twister - Pixie och Blue Line Family Cornetto - Leia, är Svensk Utställnings Champion. Pixie är även Dansk Utställnings Champion.

Leia är aktiv inom lydnad och spår och Pixie är aktiv inom Nosework och lydnad.

Jag har träffat alla hundarna i kullen, senast fick jag möjlighet att träffa Hilda när vi hade vägarna förbi hennes hem.

I samband med att hundarna fyllde tre år hade jag kontakt med ägarna och kunde konstatera att alla hundarna är friska och fungerar bra i sina respektive hem.


1 kommentar:

  1. "Slyngelåldern har inte vållat några problem". Fråga min byrå, mina golvlister o mina mattor......😂 Ha...ha..,,
    /Ylva

    SvaraRadera