torsdag 29 mars 2018

Nu är valparna här!

I måndags kom valparna! Det blev nio underbara Kerry Blue Terrier valpar, två hanar och sju tikar.

Leia visade redan på söndagen att det var dags. Hennes temperatur sänktes och hela hennes sätt ändrades. Hon blev lugnare, gick och lade sig under matbordet och visade att hon ville ha lugn och ro. Men det hände inte något på söndagen mer än att hon självmant uppsökte valplådan. Där tillbringade hon sedan hela natten och jag höll henne sällskap.

I måndags fortsatte hon på samma sätt och vid lunchtid var vi säkra på att hon skulle valpa innan kvällen.

Och mycket riktigt, tolv minuter över ett föddes första valpen, en hane. Allt fungerade utmärkt och efter det att Leia fått ut första valpen gick de andra relativt lätt. Det tog lite längre tid för henne denna gången men hon hade ju två valpar till denna gången. Efter fyra timma och tjugo minuter var allt klart. Då låg Leia nöjd i valplådan tillsammans med sina valpar som alla hade diat. Ylva, som var snäll och ställde upp denna gången också, och jag var också nöjda och avslutade det hela med en "valpningsfika".

Jag har satt på valparna kardborrband för att kunna skilja dem åt och det fungerar bra. Hanarna har blått respektive grönt halsband. Övriga färger är tikar. Det är nu enkelt att se vilken valp som är vilken när jag ska väga dem mm.

Alla valparna har idag gått upp lite i förhållande till sin födelsevikt så Leia har gott om mat. För att försäkra mig om att det fortsätter ger jag henne mat ofta och hon får äta så mycket hon vill. Hon spenderar den mesta tiden hos valparna men säger till när hon vill gå ut. Hon är pigg och följer redan med på lite längre promenader men när vi kommer hem är hon noga med att gå in till valparna. Jag håller henne sällskap i valprummet på nätterna för att försäkra mig om att alla valparna har det bra.

Det finns foton och filmer på valparna på Instagramkontot Augustivalpar Blue Line Family


2 kommentarer:

 1. Grattis till en fin kull!

  /Ylva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ylva! Och tack för sällskap och stöd.

   Radera