lördag 13 september 2014

Iris BIR

Idag ställde jag ut Iris i Eslöv på Sydskånska kennelklubbens internationella utställning. Med valpar hemma var det kanske inte den bästa dagen att ställa ut på men med hjälpsamma söner fungerade allt på hemmafronten bra.

Förberedelserna inför utställningen började redan i onsdags då Iris badades och fick en inpackning, en riktig spa dag. I torsdags ägnade jag kvällen åt att reda ut henne ordentligt vilket hon inte uppskattade men hon lät mig hållas. Och igår var det stora klippdagen.

Nyklippt och snygg.

I förmiddags packade jag bilen med utställningsattiraljer och begav mig. Vädergudarna var med mig idag för även om himlen var jämngrå hela dagen så kom det bara ett bar droppar. Att ställa ut en Kerry när det regnar är svårt, framför allt om man inte har tält så att man kan hålla den torr.

Det var sex Kerrys anmälda, två hanar och fyra tikar. Och idag var det Iris dag, hon blev BIR och fick fantastisk kritik.

"Vacker tik, fina proportioner. Mycket bra huvud, stora öron. Välvinklad, välkroppad, Mycket fin päls och färg. Rör sig parallellt med bra steglängd. Välvisad i utmärkt kondition".

Genom att hon blev BIR fick hon sitt andra cert och nu behöver hon bara ett till för bli svensk utställningschampion. Som grädde på moset sade ringsekreteraren att Iris fick dagens bästa kritik. Inget negativt om man bortser från öronen, och tydligen uppvägde hennes andra kvaliteter med råge hennes öron.

Nybliven BIR

Vi stannade kvar till gruppfinalen men där blev vi utgallrade meddetsamma vilket var väntat. Efter gruppfinalen åkte vi hem väldigt belåtna med dagens övningar. Nu ska vi ladda för ny utställning i morgon i Bjuv.
2 kommentarer:

  1. GRATTIS IRIS! Härligt att det gick så bra även utan "tur-tältet". Stora öron är bra att ha, då hör man så mycket bättre ;o)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Ulrika. Jag har förstått att tältet gjorde nytta där det befann sig. Stort grattis till 2:a bästa veteran och BIR.

      Radera