måndag 1 september 2014

Det händer saker

Nu händer det saker med valparna varje dag. I lördags fick de vara ute för första gången och då var de lite försiktiga. I går fick de stanna inne på grund av ösregnet men idag var det dags igen. Och nu var de betydligt modigare. De vågade gå på rätt så långa upptäcktsfärder på vår tomt.

Iris har nu insett att de här konstiga små svarta varelserna som flyttat in i vårt hus är små hundar som man kan ha roligt med och hon har tagit på sig rollen som lektant. Ibland gör de inte som hon vill och då säger hon till dem men för det mesta leker hon väldigt försiktigt med dem. Hon tycker dock att det är jobbigt när de tar fel på henne och Heidi och försöker äta från henne. Heidi tycker det är skönt med avlastning.

Oavsett om de är inne eller ute är det mycket brottning. Att någon är trött och har somnat är inget hinder för en match men ibland är de ansträngningarna förgäves.
Alla valparna har börjat få tänder och det märks. De biter i allt de kommer över, det spelar ingen roll om det är foppa-tofflor, handdukar eller hälsenor.

Jag brås på min mor. Men jag har inga gardiner så jag får ta diskhandduken.

I går avmaskade vi valparna och Heidi och idag har Heidi fått ett välbehövligt bad. Hon ska ju vara fin när hon träffar valpköpare i veckan och till helgen. Tyvärr hann jag inte klippa henne så första valpköparen får träffa henne med lite rufsig frisyr. Men då syns det ju att hon är småbarnsförälder.

Vi börjar nu kunna skilja ut deras olika personligheter och det är väldigt intressant. Samtidigt har vi konstaterat att det är inte så mycket som skiljer dem åt, de är alla lika framåt. Vi har ännu inte hittat någon Ferdinand i kullen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar