fredag 29 augusti 2014

1 månad!

I kväll/natt är det en månad sedan valparna föddes. Denna månad har gått otroligt fort och nu är vår semester slut. Det innebar att idag fick valparna åka bil igen, och denna gång i hundburen. Peter täckte gallerdörren med hönsnät och plötsligt var hundburen valpsäker. De åkte tryggt i buren tillsammans med Heidi från stugan till stan och väl där fick de en ny boplats. Nu bor de i en vrå i hallen halvvägs under trappan. Där får de mycket kontakt med oss samtidigt som det, även om det är hallen, är ganska lugnt där.

Ny boplats
De får mat i köket och i samband med detta får de springa lite rundor och brottas med varandra. Därefter får de gå in i hagen igen och så kommer Heidi in till dem en stund. Efter detta sover de fullständigt utslagna. Allteftersom de växer kommer de att få mer och mer tid i köket och hallen.


Brottningsmatch i köket.


Foppatofflor kan man ha till mycket.

När vi nu ser valparna på nära håll är det väldigt tydligt när man ska gå ut med en valp som ska bli rumsren. När valparna vaknar är det första de gör att gå utanför fällen och kissa. När de sedan har fått mat går de en liten runda och sedan sätter de sig och bajsar. Detta stämmer ju med de råd man får som ny valpägare, gå ut med valpen när den vaknar och när den ätit, men med många valpar blir det ändå som en liten aha upplevelse. Framför allt hur lite tid det är från det de vaknar till det att de faktiskt sätter sig och kissar. Detta kan vara bra att ha med sig när man får hem sin valp.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar