tisdag 19 augusti 2014

Riktig mat

Vädret fortsätter att visa sig från sin sämsta sida men idag trotsade vi det ordentligt och tog en riktig långis. Vi hann nästan hem innan himlen öppnade sig och det var skönt för då blev Heidi inte så blöt innan hon skulle in till valparna. Heidi har nu inga problem att lämna valparna en lite längre stund, men så fort hon kommer in går hon in och tittar till dem.

Lägg till bildtext


Valparna är mer och mer vakna vilket man kanske inte kan tro när man tittar på bilderna. Men det är lättast att få bilderna fokuserade när de ligger stilla. När de rör på sig är det svårt för kameran att hinna med. Då är de överallt och ingenstans och gärna i klump. De har utvecklat det här med att skälla och morra och det är livligt i valplådan när de är vakna. Det är kul att se deras reaktion när Heidi kommer in i rummet. Även om de ligger och sover dröjer det inte många sekunder förrän de upptäcker att mjölkmaskinen har anlänt och då har de alla brått fram till kanten där Heidi finns.

Idag har de fått smaka riktig mat, dvs. uppblött valpfoder. Sammanfattningen av detta smakprov är att de föredrar Heidis mjölk. De flesta spottade ut maten så fort de fick in den i munnen. Om de överhuvudtaget fick i sig något var det för att de inte lyckades spotta ut allt. Ett par tyckte att det var ganska okej men de var inte intresserade av någon större portion, på sin höjd en foderkula. Nu kommer vi att fortsätta ge dem smakportionen före varje måltid och så får vi se när de får smak för riktig mat.
1 kommentar:

  1. Ja, nu börjar snart en mycket kladdig tid. Det kommer vara mat på alla överallt när de väl fattar att de ska äta lite annat också. Foto på det om någon vecka blir lagom, tack. Bjud dem gärna på lite A-fil med tiden också så luktar alla surt av all fil som de har överallt som har torkat här och var. Hi..hi..hi... det är inte bara mysigt med valpar (men det är väldigt kul att läsa om era bravader) :-).
    /Ylva

    SvaraRadera