söndag 10 augusti 2014

10 augusti

Nu närmar sig valparna två veckor. De fortsätter att växa vilket gör att vi får hitta på nya lösningar. I början när vi bytte i valplådan lade vi dem i en stor skokartong men den fungerar inte längre. De har nämligen börjat resa sig och gå även om de är väldigt vingliga. Trots det vingliga förflyttar de sig snabbt och att rymma ur skokartongen är en enkel match för dem. Men nu är det inte lika viktigt att de alltid är varma, de klarar en kort stund på golvet. Även vägningen är ett litet äventyr för de rymmer ur vågskålen. Den digitala vågen har svårt att bestämma vad de faktiskt väger när de hänger halvvägs ut över kanten... Detta tillsammans med att jag litar på mitt ögonmått har gjort att jag nu bara väger dem en till två gånger i veckan. Än så länge ökar de stabilt i vikt. Några av dem har fördubblat sin födelsevikt och de andra är på god väg.

Trött och mätt klättrare


Innan valparna var födda hade tre presumtiva valpköpare visat sitt intresse och när valparna väl var födda bestämde de sig snabbt för att de vill ha var sin valp så en hanvalp och två tikvalpar är tingade. Denna veckan har jag haft flera trevliga kontakter med nya intresserade valpköpare.

Det är ganska mysigt att ha valpar

Alltid hungriga2 kommentarer:

  1. De är jättesöta :-) /Anna

    SvaraRadera
  2. Du får snart ställa dig själv på vågen gustav och ta reda på vad du väger och sedan ta en valp i famnen och väga er på nytt:) / Madde

    SvaraRadera