söndag 24 augusti 2014

24 augusti

Valparna växer och frodas och nu går de relativt stabilt. De traskar runt i sin lilla hage med kavata steg och försöker brottas med varandra. Samtidigt gör denna utökade aktivitet att de blir trötta och de sover fortfarande mycket.
Idag fick de vidga sina vyer en liten stund när vi släppte ut dem i hallen. Först tyckte de att det var lite läskigt men en efter en vågade sig ut i denna nya stora värld. 

Iris tycker att de är bäst på håll. När de kommer för nära och vill börja äta från henne säger hon till, vänligt men väldigt bestämt. Heidi har inga synpunkter på att valparna försöker äta på Iris istället och säger inget när Iris säger till hennes valpar. Hon verkar tycka att det är skönt att någon annan tar ansvar. Samtidigt är hon väldigt mån om dem och kommer och säger till när hon tycker att det är dags för dem att äta eller om hon hör att de låter, och det gör de hela tiden när de är vakna. De gnäller inte men de morrar och skäller. 

Vi tar upp valparna varje dag och pysslar med dem för att de ska vänja sig vid detta, Idag har vi klippt deras klor ännu en gång, deras klor växer fort.

Deras tillvänjning till vanlig mat går bra. Den satte rejäl fart när vi började ge dem rå nötfärs, plötsligt tyckte de att mat var riktigt gott. Idag har de fått uppblött foder blandat med färs och det smakade tydligen bra. Det märks på Heidis aptit att de äter mycket för hon är ständigt hungrig.

Det är skönt att ha något att luta huvudet mot när man
är mätt och trött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar