torsdag 28 augusti 2014

Fyra veckor

Igår var valparna fyra veckor. Den sista veckan har det hänt mycket med dem. Dels har de börjat äta riktig mat, valpfoder uppblött till en senapsliknande sörja, ur skålar och dels har de börjat röra på sig ordentligt.När de får mat släpper vi ut dem i hallen och då får de springa runt där en stund. Det brukar börja med att alla uppsöker matskålarna, sedan tar de en runda för att se sig omkring och därefter återvänder de till matskålarna. De kan göra både fyra och fem upptäckarrundor under utfordringen för att sedan gå tillbaka till skålarna och fortsätta att äta. När de är färdiga med maten får de en slurk av Heidi och därefter somnar de nöjda och belåtna. Heidi verkar nöjd med att få lite avlastning vad beträffar maten. Valparna får riktig mat tre gånger om dagen nu men än så länge är det bara små portioner. Alla valparna ser välmående ut och de väger runt 1,5 kg.

Eftersom valparna nu börjar visa sin personlighet så har vi satt på dem halsband för att kunna skilja på dem på håll. De hade inga synpunkter på att få på sig dessa. Vi tar av halsbanden på natten.

Alla valparna är lika framåt och går längre och längre rundor. De brottas gärna med varandra och ackompanjerar brottningen med morr och skall. Idag var det en av valparna som hade dragkamp med en filt som ligger i en stol. Väskor och skor utgör inte längre några hinder utan valparna klättra glatt över det mesta som ligger i deras väg.Det börjar bli dags att registrera dem och namnförslagen haglar. Men vi har inte bestämt oss riktigt än.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar