tisdag 12 augusti 2014

2 veckor

I natt blir valparna två veckor. Nu väntar vi bara på att de ska öppna ögonen. Allihop är uppe och går, vingligt men bestämt, och de jagar sin mamma för att få så mycket mat som möjligt. Heidi tycker att de är lite jobbiga men finner sig ändå i sin roll som mjölkmaskin. Vi har tagit bort klämskyddet eftersom valparna nu är så stora att den enda funktionen som skyddet hade var som klätterhjälp åt dem när de skulle rymma ur valplådan.


Idag fick de sina klor klippta för första gången vilket de inte tyckte var så roligt. Men än så länge går det att hålla dem med en hand och klippa med den andra. Vi ska arbeta mycket med hanteringsbiten så att de är vana vid detta när de lämnar oss, men sedan måste deras nya ägare jobba vidare med detta.

I veckan ska jag avmaska valparna för första gången och samtidigt ska jag avmaska Heidi så hon inte smittar dem.

Heidi fick ett välbehövligt bad i dag och därefter var det dags för både henne och Iris att få klorna klippta och öronen dragna. Det tillhör inte favoritsysselsättningarna men med rätt muta går det som tåget.

Det börjar bli dags att fundera på namn på valparna eftersom de snart ska registreras hos SKK. Vi har några olika teman på gång men vi får se vad det blir till slut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar