torsdag 7 augusti 2014

Drygt en vecka

Nu är valparna drygt en vecka gamla och vi börjar få lite rutiner. Heidi går in och ger dem mat och ligger hos dem en stund och när de sedan sover gott så kommer hon ut till oss, hennes flock. Hon har gott om mat hittills och alla valparna äter ordentligt och går upp i vikt som de ska. Tre av tjejerna är nog mer om sig och kring sig vilket gjort att de leder viktligan. Det gör att vid ett eller två tillfällen per dag får de vänta på sin tur medans de andra tre i kullen får lite förtur.
Valparna jobbar nu hårt på att komma upp på alla fyra. Deras ålning medelst hasning har övergått till att de försöker kravla sig fram ståendes på frambenen. Klämskyddet verkar de använda som klätterställning. Det är otroligt hur de kan ta sig fram och tillbaka över det för att komma till Heidi,framför allt med tanke på att de ännu inte ser.

Iris, Heidis halvsyster, har funnit sig bra i den nya situationen. Vi har stängt av hallen för henne så att hon aldrig ska komma nära valparna och kunna utmana Heidi och utsätta henne för stress. Första dagen var Iris lite nyfiken på vad som hände i valprummet men redan andra dagen insåg Iris att hon inte skulle gå in dit. Nu bryr hon sig inte ens om att följa efter oss när vi går dit men hon blir väldigt glad när Heidi kommer ut till henne. Hon har även fått en ny "kompis" i igelkotten. De är dock inte riktigt överens om vem som regerar på tomten. 
4 kommentarer:

 1. De är jättesöta! Så kul att få läsa om deras utveckling!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att rapporteringen uppskattas. Jag försöker lägga upp filmsnuttar men har tyvärr inte lyckats än. Men jag jobbar vidare

   Radera
 2. Härligt att valparna växer så att det knakar. Snart får väl klämskyddet bort så att de "tjocka" tjejerna inte fastnar i klätterställningen ;o)

  Tur Iris har hittat en ny kompis i Igelkotten, snart har hon ytterligare 6 nya kompisar att ta hand om. Hon kommer säkert hjälpa Heidi med att leka och fostra valparna bara de blivit lite större.

  SvaraRadera
 3. Å vad kul att allting verkar gå bra! Det där med igelkotten....Texas (kullsyskon med Cocos) hade "lekt slut" på den på nolltid. Det där lilla nät-staketet, eh ja du förstår. Sen hade jag suttit i någon timme och plockat igelkottetaggar ur Texas kinder......
  Kramar från oss
  Texas (Y Ranch Cutting), Tyra (Y Tyra Banks) med tvåbent familj

  SvaraRadera